Ремонт ноутбуків планшетів, смартфонів.Продаж комплектуючих
м. Львів, вул. Зелена, 115

iOS 13 та її приховані функції

Новини  / 3 Грудня, 2019

У прошивці багато всіляких доповнень, про які стає відомо тільки в ході її тестування. У цій статті ми вирішили розповісти про найважливіші приховані зміни в iOS 13.

Приховані зміни в iOS 13

 

-Параметри Wi-Fi в Пункті управління

Ви можете змінити мережу Wi-Fi прямо з Пункту управління. Для цього потрібно натиснути і утримати в центрі між кнопками WiFi і Bluetooth, щоб відкрити додаткові параметри, а потім натисніть із зусиллям на кнопку WiFi, щоб побачити список доступних мереж.

 

-Параметри Bluetooth в Пункті управління

Як і у випадку з Wi-Fi, ви можете отримати доступ до списку доступних пристроїв Bluetooth з Пункту управління. Натисніть і утримуйте в середині віджета між кнопками Wi-Fi і Bluetooth, щоб відкрити додаткові параметри, а потім натисніть з посиленням на значку Bluetooth, щоб побачити список пристроїв Bluetooth, до яких ви підключалися раніше.

 

-Налаштування місцезнаходження

У додатку Налаштування тепер є нова опція, яка вимагає, щоб додаток запитував кожен раз, коли воно хоче отримати доступ до вашого розташування.

 

-Блокування відправників в пошті

В iOS 13 ваш список телефонних номерів і контактів поширюється на додаток Пошта, яке дозволяє вам блокувати відправників. У додатку «Налаштування» тепер є функція блокування контактів у програмі і ігнорування заблокованих відправників.

 

-Відключення звуку в пошті

Якщо ви проведете за повідомленням в додатку «Пошта», а потім виберіть «Ще», з’явиться нова опція відключення звуку.

 

-Цілі в Books

У додатку Books є нова функція Цілі, яка відстежує, як довго ви читаєте кожен день. Додаток заохочує вас читати кожен день, переглядати статистику.

 

-Відключення невідомих абонентів

У розділі «Телефон» в додатку «Налаштування» з’явився новий перемикач, який дозволяє блокувати всіх невідомих абонентів, скорочуючи кількість одержуваних спам-дзвінків.

 

-Режим низького рівня даних

У додатку «Налаштування» в розділі «Стільниковий зв’язок» є можливість включити режим низького рівня даних, який допомагає додаткам на вашому iPhone скоротити використання даних в мережі. Є також опція режиму низького рівня даних, яку можна включити для певних мереж Wi-Fi.

 

-Покращений пошук повідомлень

У додатку «Повідомлення», коли ви проведете пальцем вниз для пошуку, ви побачите новий інтерфейс з пропонованими контактами і посиланнями, які ви відправили. Пошукові запити відображають найостанніші результати, з можливістю побачити більше, натиснувши «Переглянути все».

 

-Управління папками в Нотатках

У програмі Нотатки в iOS 13 з’явилися нові інструменти для управління вашими папками. Натисніть кнопку «…», щоб отримати доступ до таких параметрів, як «Додати людей», «Перемістити цю папку», «Перейменувати» і «Переглянути вкладення».

 

-Підтримка контролера PS4 / Xbox

Apple оголосила про підтримку контролера PS4 / Xbox One S для Apple TV, але ці контролери також будуть підтримуватися на iPhone і iPad.

 

-Нові Animoji

В iOS 13 є три нових Animoji: корова, восьминіг і миша. Як уже згадувалося на презентації, є також безліч нових аксесуарів для ваших Memojis, і є нові стікери Memoji, які ви побачите в розділі emoji клавіатури iOS.

 

-Окремі клавіші Emoji та глобус

Клавиша Emoji на клавиатуре iOS теперь отделена от кнопки глобуса, которая позволяет переключаться между языками. Клавиша «эмодзи» находится рядом с клавишей «цифры», а глобус находится ниже.

 

-Автоматичне закриття вкладок Safari

У розділі Safari в додатку «Налаштування» з’явилася нова опція, що дозволяє автоматично закривати всі вкладки, відкриті в Safari. Ви можете встановити цей параметр на день, тиждень, місяць або залишити його в ручному режимі.

 

-Вкладення в календарі

Тепер ви можете додавати файли у цьому, такі як документи, до подій, які ви запланували в додатку календаря.

 

-Оновлення додатків

Щоб оновити додатки в iOS 13, вам необхідно відкрити App Store, натиснути на свій профіль і вибрати у вікні деталей очікують поновлення.

 

-Знімки екрану Safari

Коли ви робите знімок екрана в Safari, з’являється нова можливість зберегти повну сторінку веб-сайту, а не окремий шматок. Її експорт відбувається в форматі pdf.

-Оновлений інтерфейс відключення звуку

Коли ви вмикаєте перемикач відключення звуку на iPhone в iOS 13, з’являється новий інтерфейс, який дозволяє вам дізнатися, включений або відключений тихий режим. Він розташований у верхній частині дисплея, замінивши колишнє повідомлення, яке з’являлося в середині дисплея.

 

-Оптимізована зарядка батареї

 

-Покращення Home App

Параметри управління для ваших пристроїв HomeKit в додатку Home були оновлені і оптимізовані.

 

-Пристрої AirPlay 2 в HomeKit Automations

Тепер ви можете використовувати пристрої з підтримкою AirPlay 2 в автоматизації HomeKit. Таким чином, ви можете робити такі речі, як встановити музику, щоб грати, коли ви прийдете додому.

-Збільшення фотографій

У додатку «Фотографії» вгорі є новий символ +/-, який при натисканні дозволяє збільшувати і зменшувати масштаб вкладки «Фото». Ви також можете збільшувати і зменшувати масштаб за допомогою жестів.

 

-Синхронізовані за часом тексти в Apple Music

При доступі до текстів пісень для Apple Music вони тепер відображаються синхронізовано з музикою, тому текст буде змінюватися в міру програвання пісні.

 

-Up Next в Apple Music

При відтворенні будь-якої пісні Apple Music з’явився новий перемикач, який дозволяє точно бачити, що буде далі, тому немає ніяких загадок щодо того, що буде відтворюватися після поточної пісні.

 

-Apple News + в додатку Stock

Додаток Stock тепер буде пропонувати відповідні ділові публікації від Apple News +.

-Голосові нотатки

Новий жест для масштабування в додатку «Голосові нотатки» дозволяє збільшити масштаб сигналу, щоб спростити редагування.

-Не турбувати

Не турбувати під час керування автомобілем не має використовуватися в iOS 13, коли ви використовуєте громадський транспорт.

-Жести

Жести, що дозволяють здійснювати попередній перегляд електронних листів, посилань, повідомлень і т. Д., Тепер доступні на будь-якому iPhone або iPad. Раніше вони були обмежені пристроями з 3D Touch.

-Швидкі дії

Тепер ви можете натиснути і утримувати значок програми, щоб швидко виконати дії, характерні для додатка. Це також було раніше обмежена пристроями з 3D Touch.

-Популярні мережі Wi-Fi

В iOS 13 ваш iPhone визначає, які мережі Wi-Fi використовуються, і дозволяє перевіряти наявність вони.

-Видалити додатки з екрану поновлення

В App Store тепер можна видаляти програми зі списку додатків, які потрібно оновити, провівши по ним вліво.

 

-Таймер

Функція таймера в додатку «Годинник» отримала новий інтерфейс в iOS 13.

 

-Новий інтерфейс гучності

Зверніть увагу, що майже всі ці функції також доступні на iPad і є частиною нової операційної системи Apple iPadOS.