Ремонт ноутбуків планшетів, смартфонів.Продаж комплектуючих
м. Львів, вул. Зелена, 115

Основні причини виходу з ладу дисплейних модулів в планшетах Lenovo

Новини  / 30 Липня, 2019

Планшет останнім часом став чудовою альтернативою ноутбука і, тим більше, стаціонарного комп’ютера. Легкий і мобільний, він при своїх розмірах здатний виконувати всі ті ж функції, що і звичайний ПК. Так само, як і у випадку зі звичайними комп’ютерами, в поводженні з планшетом потрібно дотримуватися деяких нескладних правил, щоб пристрій пропрацював довго і стабільно, інакше існує ймовірність поломки гаджета. Навіть планшети такої сучасної та відомої марки, як Lenovo, можуть в один прекрасний день зламатися і підвести свого власника.

Для початку, давайте розберемось, що взагалі таке дисплей

У конкретному випадку з планшетом, дисплей – це комплектуюча планшету, призначена для виведення графічної інформації.

Дисплей планшету складається з:

  • – Скло з шаром осередків, наповнених рідким кристалом – основна складова дисплея.
  • – Підсвічування з декількома шарами розсіювачів.
  • – Корпус дисплея – пластикова частина, в якій встановлені складові.

Основні поломки дисплейних модулів

Розрізнять 3 види поломок:

  1. 1. На екрані не відображається картинка.
  2. 2. Немає нормальної реакції сенсора.
  3. 3. Розбитий екран планшету.

Тепер можна розглянути кожну проблему більше детально

1. На екрані не відображається картинка.

Не відображається картинка на екрані

Найчастіше екран у планшетів виходить з ладу через падіння або інших механічних впливів. Тут може бути безліч варіантів несправностей. Від несправного дисплея, який потрібно просто замінити, до ремонту відео контролера.

Якщо сам екран не пошкоджено, то найбільш імовірно що просто вийшов з ладу шлейф, або ж просто «відійшов».

Найпростішим вирішенням такої проблеми буде занести Ваш планшввет в наш сервісний центр і фахівці просто поправлять шлейф, у випадку, якщо він вискочив зі свого гнізда. Можлива й така ймовірність, що потрібна буде його заміна.

Шлейф зроблений зі спеціального полімеру і металу (на основі міді), що мають високі терміни служби на вигин. Оригінальний, від виробника телефону, шлейф може працювати кілька років. Шлейфи від альтернативних виробників, як правило, служать до півроку. Зовсім дешеві шлейфи можуть пропрацювати від декількох вигинів до тижня або місяця.

Ще мова може йти про дефект, який виник після попадання вологи всередину гаджета. У такому випадку потрібно ретельна діагностика і чистка, а можливо і більш серйозний ремонт.

2. Немає нормальної реакції сенсорного дисплея.

2. Немає нормальної реакції сенсорного дисплея

Незалежно від типу екрану існує загальне рішення цього збою – калібрування. Воно дозволяє налаштувати рівень чутливості до зіткнення. В деякі пристрої компанія вбудовує утиліту в настройки, при відсутності даної опції встановлюється окремо. Рекомендується користуватися офіційними програмами.

«Водна процедура» контролера і в цілому тачскріну, шкодить працездатності. Для любителів почитати книжки або ж пограти в ігри на планшеті у ванній. При всіх випадках попадання вологи під корпус планшета, необхідна просушка і чистка апарату. В іншому випадку, можливо виникнення часткової або повної непрацездатності апарату. Підкреслю що можлива, а не обов’язкова. Але процес окислення (іржавіння) може йти досить довго, і як себе поведе планшет на наступний день або через місяць сказати неможливо. Чим більше часу пройшло з моменту потрапляння вологи, тим менше ймовірність відновлення повної працездатності планшета в разі поломки.

Проблемна ситуація не завжди зовні проявляється, іноді мікрочастинки тріщин видно виключно через лупу.

3. Розбитий екран планшету.

Розбитий екран планшета – досить часте явище. Як правило, основними причинами подібних поломок є або механічний вплив (випадкові падіння, невдалі кидки з рук в руки і так далі), або побутові ситуації (наприклад, ви можете випадково сісти на сумку).

У виробництві дисплеїв для планшетів використовується скло. Дуже твердий, але і дуже крихкий матеріал. Якщо скло б’ється, то екран показувати перестане повністю або частково. Зовнішні ознаки розбитого дисплея – це тріщина (тріщини, “павутинка”) або підтікання рідкого кристала. Як правило, підтікання чорного кольору. У деяких моделях планшетів може бути яскраво-червоним, жовтим або помаранчевим. Іноді у вигляді спектра, близького до червоного кольору. У деяких телефонах Lenovo тріщин не видно, але в центрі екрану з’являється “сонечко” – це теж фізичне пошкодження дисплея.

На щастя, заміна екрану може виконуватися досить оперативно – в більшості випадків це штатна процедура, що займає не дуже багато часу. Також може взагалі небути жодної реакції на дотики сенсора дисплея або меню сенсорних кнопок.

Що робити, якщо Ви стикнулися з однією з таких проблем?

Ремонт сенсорного дисплея (екрану) планшета можливий, так як в більшості випадків несправний сам сенсор. Ознаки несправності: пропадає зображення на дисплеї чи ні реакції дотику на сенсора, спотворюється зображення, смуги на дисплеї або не працює частина тачскрін ну і т.д …. Ремонт сенсора планшета можливий, шляхом заміни його або часткового ремонту.

Ще не створено пристрій з вічними параметрами, тому знання на тему частих поломок не завадять. Можливо, гаджети стануть міцніше в руках користувача, але в разі виникнення будь-яких несправностей Вашого планшета Lenovo наш Смарт Сервіс з легкістю зробить ремонт планшетного комп’ютера і поверне його до повноцінного життя.

У будь-якому випадку, дбайливе поводження з технікою дозволить Вам уникнути її ремонту.

Більш докладно вартість і терміни ремонту планшета ви можете уточнити зателефонувавши у наш сервісний центр «Smart Service» і задати будь-яке питання, яке Вас цікавить.