Ремонт ноутбуків планшетів, смартфонів.Продаж комплектуючих
м. Львів, вул. Зелена, 115

Переносимо всі дані з одного Android-смартфона на інший

Новини  / 12 Лютого, 2020

Мати цю замітку під рукою буде дуже корисно, адже рано чи пізно кожен з нас набуває новий смартфон на зміну старому. Особливо актуальний мануал для тих, хто звик міняти гаджети із завидною частотою (скажімо, раз на рік). Щоб не тримати інструкцію в голові, додавай цю сторінку в закладки свого браузера.

Аккаунт Google в допомогу

Створюємо резервну копію. В налаштуваннях телефону потрібно знайти підменю відновлення даних і, потрапивши туди, переконатися, що в смартфоні включені опції резервного копіювання та автозбереження. Перша функція виконує архівацію поточних параметрів і даних встановленого софта, друга – повертає настройки додатків в разі їх перевстановлення.

Отримуємо дані на новий смартфон. Наступним кроком потрібно авторизуватися в Google-акаунті з нового смартфона. Знаходимо в налаштуваннях девайса пункт «Облікові записи та синхронізація», тиснемо кнопку «Додати обліковий запис», вводимо ім’я користувача та пароль.

Відразу після входу в обліковий запис на новому Android-смартфоні будуть виставлені всі збережені з колишнього апарату настройки. Телефонна книга поповниться Google-контактами, в новий пристрій повинні перекочувати всі дані, синхронізовані з аккаунтом Google, а також листи з пошти Gmail і події «Календаря».

Налаштовуємо новий смартфон

Можна «клонувати» смартфон. Багато сучасних моделей з останніми версіями Android при першому включенні пропонують імпортувати настройки, дані і контент зі старого апарату (до речі, можна перенести дані і з iPhone, якщо ти переїжджаєш з нього).

Копіювання в цьому випадку відбувається програмними засобами операційки Google. Якщо ти переходиш на новий смартфон того ж бренду, то серед стандартних програм на новому пристрої є додаток для перенесення даних зі старого.

Але «клонувати» можна і за допомогою сторонніх додатків. У «Play Маркеті» знайдеться з десяток таких, але ми б рекомендували Clone Phone, CLONEit або «Передача файлів WiFi».

 

Переносимо контакти

Контакти з одного пристрою на інший можна перенести через сім-карту, карту Micro SD або за допомогою Bluetooth-інтерфейсу.

Перший спосіб актуальний, якщо всі твої контакти на симке, а вона, як правило, залишається з нами при «переїзді» на новий смартфон.

Якщо твої контакти зберігалися в пам’яті смартфона, то перенеси їх на сімку і користуйся на новий гаджет. У пам’яті сім-карти можна зберігати до 200 номерів – якщо у тебе їх більше, то скористайся іншим способом.

Експортує телефонну книгу на карту пам’яті (якщо твій смартфон їх підтримує). Зайди в «Контакти», виклич меню, кликни в ньому за пунктом «Імпорт / експорт». Далі вибери «Експорт на карту пам’яті SD» (або схожий пункт). Тепер твоя телефонна книга є і на мініатюрному флеш-накопичувачі. Експортувати, до речі, vCard (формат списку контактів) нескладно і у внутрішню пам’ять. А далі відправити на новий пристрій.

Також для перенесення можна використовувати Bluetooth: досить пов’язати два пристрої з цього каналу і слідувати інструкціям на екрані. Сучасні смартфони підтримують обмін контактами через Wi-Fi Direct.

Качаємо додатки

Все, що ти коли-небудь встановлював на свій смартфон з «Play Маркета», буде безкоштовно доступне для завантаження на новий смартфон. Всі додатки, з якими ти вже знайомий, магазин видає окремим списком (відшукай пункт «Мої додатки – Бібліотека»), звідси і можна виконати їх скачування.

 

Переносимо файли

У цьому тобі допоможе будь-хмарний сервіс, наприклад «Google Диск», iDrive, «Яндекс.Диск», Mega або Dropbox. У кожного з них є безкоштовна версія і достатньо місця для тимчасового зберігання твоїх відео, фотографій, музики і електронних книг.

Можна не морочитися з програмними рішеннями і, підключивши смартфон до ПК, перекинути все на жорсткий диск комп’ютера. А потім – на новий смартфон. Мабуть, це самий надійний варіант.

Ну і зовсім чудово, якщо весь твій мультимедійний архів лежить на SD-карті. Просто витягни з одного смартфона і встав в інший.

Перенесення СМС-повідомлень

Якщо ти користуєшся СМС і хочеш зберегти їх на новому смартфоні, то їх теж можна перенести. По-перше, їх можна перенести при налаштуванні Android (див. Перший розділ статті). По-друге, можна використовувати спеціальні додатки, наприклад SMS Backup & Restore. В пару кліків можна ініціювати передачу всього СМС-архіву з старого смартфона і за кілька хвилин завантажити всі повідомлення на новий.