Ремонт ноутбуків планшетів, смартфонів.Продаж комплектуючих
м. Львів, вул. Зелена, 115

Порівнюємо iPhone X і iPhone XR: що вибрати?

Новини  / 10 Жовтня, 2019

На старті продажів iPhone XR отримав масу критики, але через деякий час опинився найбільш продаваним айфоном. Головним конкурентом новинки вважається iPhone X з OLED-матрицею і подвійний камерою з 2-кратним оптичним зумом, але у iPhone XR є свої переваги.

6 причин купити iPhone XR

Великий екран

Айфон XR оснащується 6.1-дюймовий Liquid Retina-дисплеєм, він якісно передає кольори і відрізняється широким колірним охопленням. В iPhone X встановлений екран діагоналлю 5,8 “- трохи менше, ніж у Айфон ХR. Незважаючи на те, що останній розширенням поступається лінійці X, грати і читати новини на ньому дуже зручно завдяки великій діагоналі. Відзначимо, що в бюджетній версії є функція Tap To Wake, вона дозволяє розблокувати смартфон одним дотиком до екрану. Хоч це і не сканер відбитку пальців, але дуже зручно.

В iPhone XR встановлений перший в світі мобільний чіп, створений за 7-нм техпроцесу.

Процесор А12 Bionic, який використовується в Айфон ХR, на 15% швидше і на 50% енергоефективніше А11 Bionic, встановленого в Айфон X. Крім цього, A12 Bionic працює в парі з системою машинного навчання Neural Engine, з нею процесор самонавчається і здатний виконувати до 5 трильйонів операцій в секунду.

Найдешевша версія – iPhone XR Black (Чорний) 64 Гб, але є ще варіанти на 128 і 256 Гб вбудованої пам’яті. Айфон Х пропонує такий же обсяг пам’яті.

6 яскравих забарвлень

Айфон XR отримав скляний корпус і величезний вибір кольорів, на відміну від iPhone X, який представлений тільки в сріблястому кольорі і «Сірий космос». В iPhone XR забарвлення на будь-який смак:

-Жовтий(Yellow),

-Кораловий(Coral),

-Синій(Blue),

-Білий(White),

-Чорний(Black),

-Червоний (Red).

Купуючи смартфон з лінійки Red, частина грошей йде на допомогу хворим на СНІД.

На 50% голосніше

Вбудовані стереодинаміки звучать на 50% голосніше, ніж в Айфон Х, а значить, з версією XR можна влаштувати домашню вечірку – музики вистачить на всіх. Ну і завдяки гучним динамікам шанси пропустити вхідний дзвінок мізерно малі.

iPhone XR – самий автономний

Незважаючи на те, що в Apple iPhone XS Max встановлений самий ємний акумулятор за всю історію айфонів, він не відрізняється кращою автономністю. Зате iPhone XR завдяки енергоефективного процесора, LCD-екрану і акумулятора об’ємом 2 942 мАг працює довше лінійки X і XS Max, – він зможе протриматися до 2 днів без підзарядки.

До того ж енергоефективний LCD-дисплей з роздільною здатністю HD, встановлений в Айфон ХR, витрачає менше енергії, ніж OLED-екран. Раніше самим автономним серед всіх смартфонів Apple вважався iPhone 8 Plus.

Фотографує з ефектом боке

На користь покупки Айфон XR – велика матриця камери з великим розміром пікселя і ширококутний об’єктив. В iPhone XR відсутній 2-кратний оптичний зум і менш динамічний діапазон в порівнянні з iPhone X, але деталізація і нічна зйомка краще. iPhone X робить портрети з ефектом боке за допомогою другого модуля, через що змінюється фокусна відстань – об’єкт просто наближається. У ХR всього один об’єктив, він теж вміє фотографувати з розмитим заднім фоном, за ефект боке тут відповідає графічний процесор. І знімки з розмитим фоном нітрохи не поступаються версії X.

Якщо ви зважилися купити iPhone XR стане надійним супутником в подорожах, на роботі і в розвагах. Можливості інноваційного гаджета вас приємно здивують.