Ремонт ноутбуків планшетів, смартфонів.Продаж комплектуючих
м. Львів, вул. Зелена, 115

Як доглядати за планшетом: продовжуємо життя гаджета

Новини  / 12 Серпня, 2019

У цій статті Ви дізнаєтеся все про догляд за таким гаджетом:

  1. 1. Загальні правила по догляду за планшетом
  2. 2. Якісні аксесуари – запорука довгого життя планшета
  3. 3. Все, що потрібно для зарядки
  4. 4. Захист і правильний догляд за планшетом
  5. 5. Що робити і чого не робити, якщо планшет зламався?

Доведеться постаратися забезпечити гаджету достатній рівень безпеки і ласки. На щастя, безліч різноманітних пристосувань і аксесуарів помітно полегшать процес використання пристрою. Потрібно тільки дотримуватися кількох нескладних правил і пам’ятати, що планшет – крихкий гаджет.

Загальні правила по догляду за планшетом

Неважливо, чи використовуєте ви планшетний комп’ютер раз на місяць при поїздці в електричці або кожен день носите його з собою. Правила, як доглядати за планшетом ефективно, від цього практично не змінюються. Завжди потрібно пам’ятати одне – ніхто не стане про нього піклуватися крім вас. Тому варто приділити трохи часу для безпеки улюбленого гаджета. Повірте, спасибі він не зможе сказати, але буде працювати без збоїв і проблем набагато довше.

Як доглядати за планшетом під час використання

  • 1. Не витягуйте планшет зі спеціального захисного чохла. За законом підлості, саме в цей момент пристрій вирішить випасти з рук і, отже, розбитися.
  • 2. Не забудьте наклеїти на екран гаджета захисну плівку або поставити спеціальне скло, здатне перешкодити пошкоджень.
  • 3. Під час чистки гаджета або видалення слідів пальців з дисплея можна користуватися вологими ганчірками або губками! Спиртові розчини теж не рекомендуються. Волога може проникнути всередину планшета і доторкнутися до небезпечних компонентів і привести до їх окислення. Варто користуватися тільки спеціальною рідиною для чищення електроніки.
  • 4. Щомісяця необхідно очищати планшет у всіх сенсах – чистити корпус і захисний чохол, видувати пил з усіх отворів. Окремо варто програмна очистка – її варто робити теж приблизно в раз місяць.
  • 5. Акумулятор потрібно берегти. Для цього раз на місяць доведеться розряджати його до 0% енергії, після чого заряджати до 100%. Це називається процесом скидання лічильників.

Опціонально до цього списку варто додати також акуратне носіння з собою, якщо гаджет використовується без захисного чохла у вигляді сумки. У такому випадку його взагалі не варто класти в рюкзак або сумочку, якщо там є щось, здатне його подряпати.

Чого робити категорично не варто

Планшетний комп’ютер, при всіх своїх багатофункціональності та зручності, дуже крихкий предмет. Його необхідно дуже дбайливо використовувати. В іншому випадку він може швидко прийти в непридатність. Від чого варто утриматися:

  • 1. Не можна зберігати і тим більше використовувати планшет біля нагрівальних приладів або під прямими сонячними променями. Для нього дуже шкідливий перегрів. В першу чергу постраждає акумулятор планшета. Крім того, можна так пошкодити корпус.
  • 2. На вулиці в мінусову температуру пристрій так само не рекомендується використовувати. Низька температура серйозно знижує термін життя акумулятора гаджета. Що в підсумку призведе до швидкої його «смерті».
  • 3. Ні в якому разі не варто тягати девайс в місця з підвищеною вологістю і вже тим більше під дощ. Це гарантований ремонт планшета незабаром. Волога потрапить всередину корпусу і викличе корозію, а вона стане причиною неполадок.
  • 4. Не варто експлуатувати пристрій без захисного чохла. Високий ризик випадково вдарити гаджет або подряпати при перенесенні. А подряпаний планшет, не кажучи вже про наголоси, виглядає не так красиво. А в разі падіння – ще й не працює.
  • 5. Не рекомендується класти планшет в пил або пісок. Найдрібніші частинки заб’ються в усі щілини, що з часом призведе до проблем з експлуатацією. Аж до поломок динаміків, мікрофону або роз’ємів.

Ці правила спрямовані на обмеження впливу вражаючих факторів на планшетний комп’ютер. Якщо усунути їх вплив – термін роботи гаджета помітно зросте, що не може не порадувати власника.

Які програми потрібні, а які – ні

Правильний догляд за планшетом мається на увазі не тільки дбайливе ставлення до його фізичного стану, але і до програмного. Необхідно стежити за тим, що знаходиться всередині програмної «начинки» пристрою – які програми встановлені на планшет, як вони впливають на його стан. Не всі програми однаково корисні. І це варто запам’ятати. Так що необхідно час від часу видаляти те, що не потрібно.

Сміттєві і зайві програми не просто займають місце. Вони серйозно знижують продуктивність пристрою. Більшість з них, як правило, міцно прописуються в автозавантаження пристрою. Чим уповільнюють включення і використання планшета. Він буде виснути, грітися і гальмувати. Так що, якщо якийсь додаток або гра більше не потрібні – треба сміливо його відправляти в корзину. Інакше є ризик залишитися без деяких функцій.

Однак одну програму ніколи не можна видаляти. Вона необхідна завжди, навіть якщо особливого толку від неї, як здається, немає. Це антивірус. Якісний захист від шкідливого програмного забезпечення – необхідність. Саме вона частково вирішує питання, як доглядати за планшетом і не допускати його поломок. Якщо злісний вірус прокрадеться всередину операційної системи – може трапитися все, що завгодно. Залежно від ступеня злостивості вірусу і шкоди, яку він може спричинити. Так що антивірусна програма – необхідність завжди.

Правила зарядки гаджета

Щоб планшет зміг довго і якісно радувати свого власника стабільною роботою, необхідно правильно заряджати його акумулятор. Без цього ніяк, навіть суперсучасний iPad,  не протягне довго. Тому в процесі догляду за планшетом доведеться приділити увагу правильній процедурі підзарядки пристрою.

В першу чергу потрібно розлучитися з міфами щодо цієї дії:

  • 1. Планшет потрібно заряджати тоді, коли він виключився сам – це дозволить зберегти заряд довше;
  • 2. Не можна виключати пристрій взагалі – від цього його акумулятор псується;
  • 3. Не можна залишати гаджет на зарядці довше, ніж він заряджається – можна спалити батарею.

З цими трьома міфами необхідно терміново розлучитися! Вони не тільки не актуальні для сучасних планшетних комп’ютерів, але і навіть шкідливі. Чому? Давайте розбиратися.

Перший міф змушує нас розряджати девайс до стану, коли він вимикається сам. Це дуже шкідливо для акумулятора. На жаль, виробники вкладають в нього певний цикл повних зарядів і розрядів. Тобто через умовні 1000 повних разрядок, а потім підзарядки до 100% акумулятор стане працювати все гірше і гірше. І в підсумку просто відмовить. Тому рекомендується розряджати пристрій до 20-30%, а потім заряджати до 80%. Це дозволить збільшити кількість циклів.

Другий міф протилежний тому, що потрібно робити. Щотижня варто вимикати смартфон і включати назад – це дозволить провести навантаження на акумулятор, необхідну для запобігання його деградації. Та й для смартфона це корисно – дозволяє скинути всі тимчасові настройки і видалити зайві файли.

Третій міф суперечить дійсності – зараз неможливо спалити акумулятор, просто забувши гаджет на зарядці. По крайній мірі, якщо він справний. У сучасному планшеті завжди є контролер заряду – він і не дає змоги пристрою псуватися при тривалій зарядці. Після досягнення 100% енергії контролер більше не дає їй надходити в батарею. І в міру витрати заряду потрібні порції електрики будуть подаватися в акумулятор. Так що можна сміливо забувати планшет на зарядці хоч на добу – з ним нічого не трапиться.

Періодичні процедури для “здоров’я” планшета

Щоб доглядати за планшетом правильно, варто не забувати час від часу проводити кілька процедур. Деякі з них вже згадувалися в правилах догляду за планшетом, а деякі – ні. У будь-якому випадку варто ще раз повторити, що може допомогти продовжити життя пристрою.

  • 1. Своєчасна чистка корпусу, захисного чохла і програмного забезпечення.
  • 2. Періодична перевірка роз’ємів з їх чищенням в разі забруднення.
  • 3. Продув отворів і щілин планшета від бруду і пилу.
  • 4. Щомісячна розрядка до 0% і зарядка до 100%.
  • 5. Щотижнева перевірка антивірусною програмою на предмет появи шкідливого програмного забезпечення.
  • 6. Вимкнення пристрою раз в декілька діб для очищення тимчасових файлів.
  • 7. Своєчасне видалення невикористовуваних і вже не потрібних програм і додатків.

Правильний догляд за планшетом складається з безлічі пунктів. І періодичні процедури – важлива його частина. Не можна забувати про їх проведення. Це може серйозно збільшити термін служби планшетного комп’ютера, що порадує власника гаджета.

Якісні аксесуари – запорука довгого життя планшета

Як доглядати за планшетом і при цьому робити це без зайвої мороки? Правильно – мінімізувати ризики для пристрою. Чим менше ризику – тим менше доведеться приділяти увагу його захисту. І в цьому відмінно допоможуть різні аксесуари. Вони здатні не тільки убезпечити девайс, але і зробити його красивішим, функціональнішим і зручнішим. Головне – правильно підібрати їх.

Все, що потрібно для зарядки

Акумулятор – то, чому необхідно приділити особливу увагу. Його не можна заряджати будь-чому і як попало. Про правила зарядки ми вже поговорили, так що варто обговорити і аксесуари, які для цього необхідні.

Дешеві і неякісні пристосування для зарядки здатні завдати шкоди планшету. Вони не підлаштовані для роботи з таким пристроєм. Так що в кращому випадку такі аксесуари просто не стануть його заряджати. У гіршому може статися мікровибух, який змусить викинути пристрій в смітник. Так що необхідно зайнятися підбором хорошого зарядного пристрою для свого гаджета.

В першу чергу – не рекомендується купувати монолітну зарядку. Вона, звичайно, в якійсь мірі зручніше – не потрібно постійно шукати адаптер і USB-кабель окремо в квартирі. Але якщо раптом випадково у монолітного зарядного пристрою порветься кабель, або вона сама згорить – купити нове буде складніше і дорожче. Тому рекомендується купувати адаптер і кабель окремо.

Яким повинен бути адаптер? Йому необхідно відповідати кільком характеристикам, щоб він міг правильно працювати з планшетом. Сила вихідного струму для зарядного пристрою планшета повинна бути на рівні 2 Ампер. Напруга, що передається в акумулятор, необхідно залишити на рівні 9 Вольт. USB-кабель ж необхідно підбирати з міркувань якості і зручності. Він повинен бути в міру довгим, мати надійну оплетку і, природно, відповідний планшету штекер. Виробником кабелів теж не варто нехтувати. Адже бренд – це ім’я, яке підтримується якістю продукції.

Захист і правильний догляд за планшетом

Найважливіше при вирішенні питання, як доглядати за планшетом – вибір правильних захисних аксесуарів. Вони необхідні, оскільки зовнішній світ занадто небезпечний для будь-якого планшета. У разі непередбаченої ситуації, наприклад, падіння на вулиці в ожеледь, постраждає гаджет. Але наслідки можна мінімізувати за допомогою деяких пристосувань для додаткової безпеки.

Захисний чохол для планшета

В першу чергу варто придбати якісний чохол для гаджета. Бажано це зробити відразу ж при покупці пристрою. Надітий на корпус чохол захистить його від пилу, бруду, подряпин, тріщин і пошкоджень. Але для початку потрібно правильно вибрати такий аксесуар.

Спочатку необхідно визначитися, для чого саме він необхідний:

  • 1. Для повсякденного використання в сприятливих умовах.
  • 2. Для постійної транспортування і використання.
  • 3. Виключно для перенесення пристрою з місця на місце.

Кожному пункту буде відповідати свій захисний аксесуар. Якщо немає необхідності кудись виносити пристрій, досить придбати чохол-накладку. Він не закриває екран і взагалі майже ніяк не відчувається на гаджет. Для акуратного домашнього використання – ідеально. Якщо ж треба постійно носити планшет з собою, і при цьому часто його використовувати – кращим варіантом стане чохол-книжка. Він закриває дисплей верхньою кришкою, що підвищує безпеку. У той же час його можна використовувати як підставку. Останній варіант – сумка для планшета. Вона дозволить зі зручністю транспортувати девайс, захищаючи його з усіх боків. Але як тільки планшет доставлений на місце і витягнутий з сумки – захисту більше немає. Який з цих трьох чохлів зручніше, вирішувати тільки вам.

Плівка або скло

Другий необхідний аксесуар повинен забезпечувати захист екрану планшетного комп’ютера. Якщо не забезпечити його безпеку – є ризик залишитися з величезною тріщиною посеред дисплея. І це менше, на що здатні випадковий удар чи невдале падіння. Для забезпечення захисту є два типи аксесуарів – плівка і скло. Обидва вони зручні, але кожен має певні переваги і недоліки.

Захисне скло – жорсткий аксесуар, спрямований в першу чергу на забезпечення безпеки при падінні або ударі. Він приймає на себе основний удар, при цьому найчастіше розбився або дряпаючи. Але сам дисплей при цьому залишається цілим і неушкодженим.

Плівка на екран виконує роль захисту від легких подряпин, потертостей та інших проблем, які пов’язані з серйозними ударами. На жаль, на їх стримування вона не здатна – плівка не має жорсткої основи під верхнім шаром, що змушує її проминатися під більш-менш сильним впливом.

Резюмуючи: плівка – для акуратних користувачів або власників чохлів-книжок, захисне скло – для повсякденного використання з чохлом-накладкою. Ідеальним рішенням буде наклеїти скельце на планшет, який довіряється дитині або неакуратному людині.

Що робити і чого не робити, якщо планшет зламався?

На жаль, навіть такий технологічний девайс може зламатися. На нього легко випадково сісти і викликати тріщину екрану, або впустити і розбити корпус. Або в один страшний момент планшет просто перестане включатися через якихось внутрішніх проблем. Трапитися може все, що завгодно. І тому важливо правильно відреагувати на поломку і не наламати нових дров на додачу до того, що вже «наламали» планшет.

Важливо знати, що необхідно зробити в першу чергу, а чого робити зовсім не рекомендується. Кілька невмілих дій – і пристрій можна відправити на смітник. А його власника – в магазин за новим гаджетом.

Не ремонтувати самостійно

Якщо планшет зламався, не варто самостійно його намагатися полагодити. Навіть якщо ви електрик або інженер зі стажем – ваших знань, швидше за все, буде недостатньо. Не кажучи вже про спеціальний інструментарій для ремонту планшетів. Все це є? Можливо, тоді ви працюєте в сервісному центрі. Сміливо беріться за роботу.

А якщо серйозно, то варто запам’ятати – самостійні спроби ремонту без спеціального обладнання і належного досвіду можуть зробити тільки гірше. І в самому сумному випадку з поломкою не впорається навіть професіонал з сервісного центру. Чи не хочете ризикувати – Не намагайтесь відкрити планшет після поломки.

Не сподіватися, що «саме пройде»

Протилежність минулого пункту – повну байдужість до того, що відбувається. Якщо вашому планшету «стало погано», не думайте, що все з ним буде нормально. Він – не людина, і його електронний механізм самостійно не впорається з поломкою. Її необхідно ремонтувати вручну.

Крім того, деякі поломки здатні прогресувати з часом. Через що будь-яке зволікання може коштувати дорогого ремонту у майбутньому. Особливо це стосується девайсів, залитих водою або напоями. В такому випадку з кожною годиною знижується можливість взагалі що-небудь виправити. Оскільки рідина досить агресивно впливає на внутрішні компоненти планшетного комп’ютера. І якщо зволікати – то можна залишитися взагалі без гаджета.

Віднести в сервісний центр

Найбільш правильним рішенням у подібній ситуації стане відправка потерпілого гаджета в сервісний центр. Це дозволить якомога швидше впоратися з пошкодженням, яким би воно не було. У деяких випадках, особливо якщо справа стосується роз’ємів або акумулятора, настійно рекомендується взяти з собою навушники або зарядний пристрій, з якими планшет використовувався. Це дозволить більш точно встановити, що ж саме з ним сталося. Або не з ним. Можливо, просто зламалася зарядка.

Тільки в сервісному центрі ваш планшет зможуть відремонтувати максимально швидко і якісно. У ньому використовують відмінні інструменти, які дозволять проводити ремонт набагато більш тонко і акуратно. Крім того, на складах сервісних центрів зазвичай досить запчастин для всіх видів планшетних комп’ютерів. Чи не доведеться чекати, поки замовлена ​​особисто вами деталь (яка може виявитися неправильною) приїде, щоб потім намагатися її вставити всередину корпусу. Краще довіритися професіоналам.

Якщо ви випадково зламали планшет, ми рекомендуємо Вам завітати в Smart Service. У нашому сервісному центрі ви швидко і легко виправите поломку, якою б вона не була. Поки є можливість врятувати планшет – ми зможемо це зробити. Будь-який випадок, навіть найважчий, в сервісному центрі буде виправлений швидко і надовго.

Smart Service – це якісний і довговічний ремонт зламаних планшетів в сервісному центрі Львова. Ми подбаємо про ваш гаджет в будь-який час. А поки ми оперуємо пристрій, ви можете купити йому захист в нашому магазині чохлів та інших аксесуарів. Це дозволить не повертатися до нас надалі.

інформація з сайту https://monkeyshop.com.ua